Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

start motalaexpo20156500 personer besökte årets upplaga av Motala Expo. Det var c:a 500 fler än förra året och det fanns mycket att titta på och lyssna till. 130 företag, organisationer och föreningar hade tagit tillfället iakt för att visa upp sin verksamhet. Även kommande företagare fanns representerade på Expot då 10 UF-företag hade getts chansen att visa upp sig. Intresset för Motala Expo ökar stadigt både från allmänheten och deltagande företag för varje år.

Jens Spendrups, ordföranden i Svenskt näringsliv, var inbjuden till Motala Expo för att bli intervjuad av Tillväxt Motalas VD Joakim Ljungqvist. I en intressant dialog pratade han om att vara företagare och om dess för- och nackdelar.

Emanuelssons Transport AB blev Årets Motalaföretag. En överväldigad Jörgen Emanuelsson berättade att företagets samtliga lastbilar nu körs med helt fossilfritt bränsle och att all el som förbrukas på anläggningen är s.k. Grön el. Detta tillsammans med bl.a. en fantastisk utveckling och bra personalpolitik är grunden för den fina utmärkelsen. Kommunalrådet, Danske Bank, Swedbank och Företagarna i Motala och Vadstena delade ut priset.

Till Årets företagare i Motala utsågs Jan William från Motala Båtvarv. Han var strålande glad över utmärkelsen och menade att även om priset var personligt så ligger mycket teamwork bakom framgångarna. Förtagarnas ordförande Christina Gryberg och förra årets vinnare, Joakim Bierfeldt, delade ut priset.

Utmärkelsen årets UF-företag i Motala gick till Golden Gifts UF
Telecontracting Scandinavia AB vann pris för bästa monter.
Bästa UF-monter gick till Mat Akuten UF och TB Service UF.

Se Bilder!