Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

start frukostmote20140131Rekordmånga hade anammat kallelsen till den av Tillväxt Motalas anordnade första frukostmötet för året. Dagens värd var Bildningssektorn i Motala kommun och temat för dagen entreprenörskap. Som ett led till dagens tema gavs de elever som nu startat UngdomsFöretag, UF, möjlighet att presentera sina respektive företag i anslutning till Änglasalen på Statt där frukostmötet avhölls. De ställde ut där till kl 11:00.

Professor Magnus Klofsten från LiU pratade om entreprenörskap bl.a. hur processen idé till ett stabilt företag brukar gestalta sig. Han slog också fast att entreprenörskap är något som man lär sig, det sitter inte i generna.

Tre elever från Platenskolan, Hanna, Tea och Mimmi, höll ett anförande om sitt UF-företag "I Can Be President UF". Affärsidén var att resa runt och hålla föredrag om undomars självkänsla och få dem att våga ta språnget och anta utmaningar. De beskrev sin egen resa i bildandet av sitt eget UF-företag. För ett år sedan hade de absolut inte ha kunnat tänka sig att stå inför c:a 150 personer som de gör nu. Deras berättelse rev ner rungande applåder.

Efter ytterligare några anföranden på dagens tema var det dags att utse Månadens företag. MVT, Tillväxt Motala och Företagarna Motala-Vadstena hade den här gången enats om att utse Ladugård 206 med bl.a. motiveringarna "Nytänkande och en vilja att alltid ge kunden det lilla extra". En glad Staffan Linde tog emot gratulationer och blommor.

Camilla Egberth, Motalas kommunalråd, yttryckte sin stolthet över Bildning som lyckats få rekordmånga ungdomar att starta UF-företag så att vi i dag ligger i topp i Östergötland.

Efter att Gunilla på Swedbank uppmanat de närvarande om att försöka bereda ungdomar praktikplatser, vilket är jätteviktigt för att trygga återväxten i företagen, avslutade Joakim Ljungqvist frukostmötet.

Efter mötet jobbade en jury, bestående av Christina Gyberg, Kristin Ericsson, Jessica Hallros och Agneta Larsson, med att utse 10 st UF-företag som skall få delta i Motala Expo 14-15 mars. Tidigare år har det inte funnits några begränsningar om hur många företag som fått vara med men nu har man tvingats begränsa antalet UF-företag p.g.a. att mässan blivit så stor.

Se bilder!