Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

start motalahandelsgalaMotalas butiksägare och handelsanställda samlades i Lokverkstan för att hylla handeln i Motala och utse årets vinnare i olika kategorier på onsdagkvällen. Det var ett riktigt ruskväder utomhus men i festlokalen rådde en varm och uppslupen atmosfär.

 

Kvällen började med en halvtimmes mingel under tiden som gästerna strömmade till. Lotta Eliasson från Centrumföreningen hälsade välkommen varefter gästerna lät sig väl smaka av buffén som var uppdukad och levererad av Berggrens Källare.

 

Efter middagen förrättades prisutdelning i fem olika kategorier.

Årets Fastighetsägare blev Fastighets AB Radiomasten

Årets Ledare blev Ebba Eriksson på MQ

Årets Butiksanställd blev Peder Sjölin på Team Sportia

Årets Butik blev ICA Charlottenborg

Årets Hederspris gick till Gösta Östensson, grundare av Östenssonsbutikerna. Det blev en popular och uppskattad vinnare som Seved Isaksson, f.d. ordförande i Centrumföreningen och Konsgalleri Vättern, kunde utse. Gösta, som nu blivit 84 år, berättade engagerat hur hans bana inom livsmedelsbrachen tog sin början för 50 år sedan. 1963 slog han upp portarna till sin egen butik på Kungsgatan i Motala, där KappAhl nu ligger efter ha varit anställd på Ström och Svensson. Det blev startskottet till en lång och framgångsrik karriär inom handeln i västra Östergötland. I dag har Östenssons fyra butiker i Motala, två butiker i Vadstena, en butik i Skänninge och en butik i Borensberg. Utöver butikerna har Östenssons en central tillverkningsenhet i Motala. Här finns ett eget bageri, en egen styckcentral samt ett eget kök.

 

Efter prisutdelningarna fortsatte kvällen med trevligt umgänge och dans.

Se bilder!