Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

start sveciatravelsHösten 2010 gjorde Lotta Karlsson och Karin Käverö slag i saken och startade ett bokningsbolag, Svecia Travels, som de hade haft funderingar på en längre tid. Bägge jobbade då på Motala kommun med turistfrågor. Lotta som turistchef och Karin som föreståndare på Turistbyrån. I det här bolaget kunde de få användning av sina gedigna kunskaper om Motala, Göta Kanal och övriga vätternbygden som de under många år erhållit genom sitt arbete i kommunen.

 

Nu, nästan tre år senare, kan de konstatera att satsningen var helt rätt. Omsättningsutvecklingen har hela tiden varit positiv och just nu ser det ut som att de kommer att kunna ge sin duktiga praktikant, den turism-utbildade Edita Feric, en anställning.

 

Utöver att förmedla bara boende till besökare så jobbar Svecia Travels mycket med att skapa och erbjuda olika former av paket. Det kan handla om att paketera ett evenemang eller en upplevelse tillsammans med mat och boende. Särskilt paketen med resor på Göta Kanal är mycket efterfrågade såsom "Slusspaket på Göta kanal -med övernattning i Motala" och "Sommarpaket på Göta Hotel med båtresa på Göta kanal". Enskilda eller grupper är alltid välkomna att höra av sig med sina specifika önskemål så ordnar företaget efter bästa förmåga.

 

Just den här kontakten med kunden gillar teamet på Svecia Travels. Det är alltid stimulerande att kunna hjälpa besökare med det de önskar. Just detta, plus att det går bra för företaget gör att det är extra roligt att gå till jobbet tycker Lotta, Karin och Edita.

Se Svecia Travels hemsida!