Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

När Vätternrundan stod som värd för Tillväxt Motalas frukostmöte den 25 januari hade över 80 representanter från näringslivet och kommunen hörsammat kallelsen. Det är bland det mesta som varit sedan Tillväxt Motala tog över regin av träffarna från kommunen.

Eva-Lena Frick från Vätternrundan gav en historisk tillbakablick hur Vätternrundan startade med Sten-Otto Liljedahl och Evert Rydells första runda och fram till våra dagar med 36 000 startande i fem olika lopp. Årets Vätternrunda blev fulltecknad på 2,5 timme. Då hade 21 000 cyklister anmält sig. Den stora utmaningen är att varje år mobilisera c:a 11 000 nya deltagare varje år. Det är den siffran som krävs för att inte deltagarsiffrorna skall sjunka. Marknadsföringen är därför otroligt genomarbetad och målinriktad. Motala Idrottsallians med ett 50-tal föreningar får genom Vätternrundan ett tillskott på c:a 5 milj. kronor. Kommunen får under två veckor i juni 75 000 besökare som genererar stora intäkter för företagen i Motala, främst besöksnäringen. Läs mer på www.vatternrundan.se 


Joakim Ljungqvist, Tillväxt Motala, kommenterade den nyss genomförda enkäten och tackade för allt engagemang och intresse som nyhetsbrev och annan information resulterat i. Han tog upp den nya affärsplanen och gav information om den. Den kommer att vara föremål för genomlysning och diskussion på ett medlemsmöte den 8 februari. Han kunde också meddela att Motala Expo nu var fulltecknad och att Ilmar Reepalu, Malmös starke man, kommer till Expot för att tala om investeringar och hur man med hjälp av byggnader kan profilera och stärka en kommuns identitet.

Turistbyråns Pia Axelsson upplyste om att de nu är Ticnetombut och kan boka biljetter för arrangemang i hela riket. Motala Teaterföreningen säljer nu sina biljetter genom Turistbyrån.

Företagarna aviserade om en träff den 5 februari där sociala medier skall behandlas. Kommunen redogjorde kort om vad som finns i lediga villatomter. Ny verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum presenterades, Kristin Eriksson. Även centrumföreningen har ny ledare, nämligen Lotta Eliasson. Göran Tevell på InnovationskontorEtt, Linköpings Universitet, påminde lyssnarna om vad de kan samarbeta med företagen om.

Nästa frukostmöte blir på Godtemplargården den 22 februari.