Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

start enkvistDen 12 februari ges "B.U.S. - Brun Utan Sol" där Vivian Cardinal, Gladys del Pilar, Fransesca Quartey, Kayode Shekoni och Blossom Tainton står på scenen för första gången tillsammans! B.U.S! är en fartfylld show med livemusik, personliga betraktelser och anekdoter som lockar till både skratt och tårar. Om att känna sig hemma och främmande på samma gång. Om pappor i sportbilar och kämpande mammor. Om gemenskap, förebilder, kulturkrockar och om hur en rakpermanent kan förändra livet.

 

Ladykillers, en klassisk svart komedi som handlar om en snäll gammal dam som ensam i sitt hus ställs mot ett gäng hänsynslösa gangsters, följer sedan den 6 mars. Det är rutinerade skådespelare såsom Ola Forssmed, Stefan Ljungqvist, Claes Malmberg och Ulla Skoog bl.a. som besätter rollistan. Hans Enkvist på Teaterföreningen tror att denna föreställning blir vårens bästa publikmagnet.

 

Susanna Alakoskis roman "Håpas du trifs bra i fengelset" har nu blivit en teaterföreställning med samma namn och kommer den 15 mars till Motala. Handlingen handlar om syskonen Anni, spelad av Anna Maria Käll och Sami, gestaltad av Yngve Dahlberg, som har vuxit upp i ett hem där det aldrig fanns pengar, däremot alkohol. För Anni har det gått bra, med arbete man och barn, men för Sami går det åt helvete. Han har drömmar och en begåvning som aldrig får komma fram. Istället hamnar han i kriminalitet och missbruk. Det är en bitvis humoristisk skildring av vår ängslan att inte passa in och inte minst en stark berättelse om kärlek.

 

Vårprogrammet avslutas fredag 19 april med "Hemsöborna" presenterade av 123Schtunk. Det blir hejdlösa improvisationer och svängig musik blir det när tre clowner sätter upp Strindbergs fantastiska berättelse om Madam Flod och drängen Carlsson. Den gripande och dramatiska berättelsen om livet på en skärgårdsö. Allt finns med; kärlek och längtan, illvilja och avund, framgång och död… Med Josefine Andersson, Lasse Beischer och Dick Karlsson.

Läs mer om föreställningarna på www.motalateaterforening.com