Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

Sedan Kenneth Anderssons bortgång har det saknats en samordnande kraft i Hamnen. Det har nu Motala Hamnråd rådit bot på genom att anställa Esa Marjeta som samordnare och aktivitetsinspiratör för verksamheten i Hamnen. Det handlar om en projektanställning på ett år i samarbete med AF.

Esa är väl insatt i vad arbetet innebär efter att de senaste fem åren jobbat på Turistbyrån och fyra år före det fungerat som hamnvärd i Motala Hamn. Han har i många projekt jobbat tillsammans med Kenneth och delar hans intresse för att skapa en levande och attraktivt hamnområde.


I ett gråmulet väder presenterade Motala Hamnråd sin nya Hamnsamordnare. Från vänster Eva-Lena Frick, Nettan Törner, Esa Marjeta, Elias Georges, Johan Rahm, Gisela Jonasson, Bettan Rylander, Anders Donlau, Pia Axelsson och Lotta Karlsson

 

-         -  Det känns verkligen bra att kunna få en sammanhållande person i hamnen igen, detta är ett ett-årigt projekt till att börja med, men tanken är att en långsiktig lösning ska tas fram under hösten. Vilket vi alla vill ha, säger Nettan Törner ordförande i Hamnrådet.

 

       Eva-Lena Frick VD på Vätternrundan och en samarbetspartner i projektet tycker:
- Det är ju samarbete som än en gång är nyckelordet till framgång! Vätternrundan ser mycket positivt på detta initiativ som ytterligare kommer att kunna ge alla cyklister och andra besökare ett stort mervärde och göra stort avtryck i alla sinnen!

 

-          - Hamnrådet är delaktigt i flera viktiga evenemang som Båtens Dag, Nyårsvandringen och allt som händer under sommaren som t ex Vätternrundan, så vi behöver verkligen en resursperson i hamnen, säger Johan Rahm från Motormuseet, ett av Hamnföretagen.