Administration av hemsidan

Administration
 • Båtens dag 2019
  Båtens dag 2019
 • Motala från sjösidan
  Motala från sjösidan

  Den här vyn möter båtfararen när man anlöper Motala kvällstid.

 • Vätternrundan 2015
  Vätternrundan 2015
 • Bianci Vättern 2015
  Bianci Vättern 2015
 • Föreningsgalan 2015-02-21
  Föreningsgalan 2015-02-21

  Det var idel glada miner när Motalas föreningsliv hade fest i Föreningarnas Hus, G:a Folkets Hus. Det var ett fantastiskt välordnat arrangemang med vacker dukning, jättegod mat från Berggrens Källare och en proffsig showgrupp, Lyckofigur, som lotsade arrangemangen säkert framåt under kvällen. Det korades en mängd välförtjänta personer och föreningar inom olika kategorier för utmärkt arbete under det gångna året.

  Läs mer / bilder
 • Många aktiviteter i Motala
  Många aktiviteter i Motala

  Det var mycket på gång i Motala på samma lördag. St Torget var full av aktiviteter såsom Italiensk Marnad, Beachfotboll och vatten- och klätteranordningar för barnen. Dessutom alla övriga knallar och valpropaganda inför det stundande valet. I Motala Verkstad anordnades den traditionella Hantverksmarknaden och Berggrens Källare bjöd på Jazz & Bluesfestival. Dagen bjöd på ett strålande vackert augustiväder även om mörka moln hela tiden fanns i horisonten.

  Läs mer / bilder
 • American Power Tour 2014
  American Power Tour 2014

  Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen startade 140 muskelbilar från centrala Motala för en tur runt Vättern med stopp i Jönköping och övernattning i Hjo. Mycket publik hade kommit för att beundra kraftpaketen och höra på de mullrande motorerna. Många deltagare passade på att gasa på lite extra på den korta biten på Kyrkogatan för att visa vad bilarna går för. Det vanligaste bilmärket var Mustang men även Corvette och Pontiac kunde ses bland de deltagande bilarna.

  Läs mer / bilder
 • Storbansjazz vid Borenshults slussar
  Storbansjazz vid Borenshults slussar

  Det bjöds på storbandsjazz mitt på dagen 17 juni vid Borenshults slussar. Det var Brewhouse Big Band från Göteborg under ledning av den mångsidige jazztrumpetaren Lars Lindgren som gav två konserter. Borenshults slussar var ett av stoppen i en östgötaturné, arrangerad av Lunnevads folkhögskola

  Läs mer / bilder
 • Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!
  Hamnrock med The Hub Caps tände publiken!

  Hamnrocken stördes knappast av att regnet låg i luften hela kvällen utan både rockgrupperna och publiken såg ut att trivas.

  Kvällen avslutades med populära The Hub Caps och dom gjorde nog ingen besviken. Svängiga och samspelta fick de publiken i gungning och de blev tvungna att spela en extra runda så att det gick en kvart över tiden.

  Läs mer / bilder
 • Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Veteranbilsmarknad på Hamnparkeringen
  Läs mer / bilder
 • Årets utdockning blev en publikfest
  Årets utdockning blev en publikfest
  Läs mer / bilder

everysport

annons180kroatien

annons180callemedc

annons180ddd

lank_aftonbladet lank_mvt lank_corren lank_motalakommun lank_blocket lank_facebook lank_eniro lank_atg lank_sparbanken lank_google lank_TV lank_svenskaspel lank_vader lank_youtube lank_ticknet lank_svt lank_af

start brannakrutPå fredag 2/11 går årets stora begivenhet för högstadieeleverna av stapeln i Sporthallen.

Det är första gången som aktiviteten är under höstlovet men arrangörena tror inte att det skall påverka tillströmningen av festsugna ungdomar. Som vanligt är det nolltollerans som gäller avseende alkohol och droger vilket också kommer att kontrolleras i entrén.

Det är ett sjuttiotal elever från skolorna runt om i kommunen som ställer upp och planerar och iordningställer alla aktiviteter som skall avhållas under "Bränna Krut". Några av dem var på presskonferens i kommunhuset för att berätta vad som är på gång. Vi ser dem här intill på bilden just innan de hugger in på tårtan som fixats för pressträffen.

Det är ett digert program som väntar de c:a 600-800 eleverna som väntas komma till "Bränna Krut". Förfesten börjar 19.00 med klasskamp och en mängd "prova på" aktiviteter som Bowling, Speedwaystartgrind, rullstolsrace, Skyttesimulator, Chillhörna, pingis m.m. Den segrande klassen kommer att vinna en äventyrsresa till ett värde av 10 000 kr samt en vandringspokal med klassens namn ingraverat. Klockan 21.00 börjar "Bränna Krut"-Festen och kvällens konf. Jim Petersson börjar sitt jobb. Under den första trekvarten blir det Cirkus och Eldshow, prisutdelning Speedwaygrind, semifinaler och final i klasskampen samt prisutdelning. Det hett efterlängtade Discot drar igång 21.50 av Dj Beshi, - motalasonen som har blivit en av sveriges bästa diskjockeys. "Bränna Krut" slutar 01.00.